Abdijentour 2018

Deze reis is volgeboekt. We kunnen u op een wachtlijst plaatsen: Graag ontvangen we een mailbericht op info@paulsnoek.nl  Tot een volgende keer!

In het weekend van 2 en 3 juni 2018 organiseren we een bijzonder zangweekend met optredens in de schitterende Norbetijner Abdijen van Postel, Averbode en Tongerlo.       We logeren in het charmante marktstadje Lommel, waar we eveneens optreden in de magnifieke Sint Petrusbandenkerk. Kortom: een unieke kans om prachtige muziek te zingen in eeuwenoude Abdijkerken, waar historie en toekomst hand in hand gaan, en ondertussen te genieten van het bourgondische Vlaamse en Roomsche leven: Welkom!

Op deze pagina leest u hieronder een gedetailleerder reisprogramma van dit weekend, het repertoire wat we gaan uitvoeren en de kosten. U kunt u zich als zanger of gast aanmelden via het inschrijfformulier tot 31 maart 2018.

 

Programma:                                                                                                                      Zaterdag 2 juni: We starten om 9 uur met een korte repetitie in het Koorhuys, even de muziek weer op en top in orde hebben. Een luxe touringcar van Besseling Travel brengt ons vervolgens vanuit Eemnes naar de Abdij van Averbode. In Averbode is veel te zien en te beleven, we krijgen hier daarom een uitgebreide rondleiding met als afsluiting een concertuitvoering van ons repertoire in de prachtige Abdijkerk. Na ons concert rijden we door naar de evenzo mooie Abdij van Postel. Hier is het goed toeven met een Postels biertje en de bekende Abdijkoeken. We mogen hier in de eeuwenoude abdijkerk een namiddagse viering opluisteren. We rijden verder naar het leuke marktplaatsje Lommel, alwaar ons een comfortabel hotel wacht en een avond die verder vrij is in te vullen.

Zondag 3 juni: We starten de dag met een goed ontbijt, waarna de gotische schoonheid van Sint Petrusbanden in Lommel ons verwelkomt voor het opluisteren van een viering. We blijven in Lommel voor de lunch en reizen rond enen af naar Tongerlo, waar wederom een indrukwekkende Abdij gevestigd is. We hebben hier tijd om de bijzondere sfeer te proeven en bij hoge uitzondering mag ons koor even zingen in de enorme Abdijkerk!      Vol van indrukken, naklinkende slotakkoorden en een ongetwijfeld fijne tijd met elkaar, keren we huiswaarts en zijn we rond 18 uur weer in Eemnes.

Repetities en repertoire:                                                                                                   Ons Projectkoor Trajecti Voces zal twee maal repeteren om het programma zo goed mogelijk tot klinken te brengen. Daarnaast worden er oefentracks van iedere partij verstrekt zodat er ook thuis gestudeerd kan worden. De repetities vinden plaats in het Koorhuys (Wakkerendijk 66 in Eemnes) op donderdag 24 en 31 mei van 20 tot 22 uur.    Het repertoire zal bestaan uit vierstemmige a capella koorwerken, waaronder de vaste gezangen uit de Missa Meridionalis en een Ave Maria van Paul Snoek, diverse Taize gezangen en motteten van o.a. Casciolini en Palestrina.

Kosten en inschrijving:                                                                                                 Dit zangweekend met voorafgaande repetities wordt aangeboden op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt, vervoer per luxe touringcar, rondleiding in Averbode, entree tot 3 Abdijen, bladmuziek, oefentracks en professionele muzikale leiding voor een bedrag van 275,- p.p. (voor eenpersoonskamers geldt een toeslag van 25,-). Inschrijven kan tot 31 maart 2018 via het onderstaande formulier. U kunt zich als koorzanger(es) opgeven, maar ook als meereizende gast tijdens het weekend (u betaald dan 210,- euro).

Van harte welkom! 

* indicates required field