Abdijtour 2019

Na de geslaagde Abdijtour van 2018 kan een tweede editie haast niet uitblijven: prachtige muziek, indrukwekkende abdijkerken, Vlaamse gastvrijheid en bourgondisch leven vormen ook nu weer de ingredienten. Deze keer logeren we zelfs in een voormalig kerkgebouw dat op schitterende wijze werd omgetoverd tot een luxueus vier sterren Hotel in het centrum van Mechelen, waar ook een optreden in de indrukwekkende Kathedraal geboekt is.
De Abdijen die we in deze editie bezoeken zijn de Abdij van Grimbergen, de Abdij van Bornem en de Abdij van Berne. Het belooft minstens zo bijzonder te worden als in 2018!

Het Abdijweekend zal plaats vinden op 15 en 16 juni 2019. Inschrijven kan tot 1 april via het formulier onderaan deze pagina: van harte welkom!

Programma:
Zaterdag 15 juni: We vertrekken om 9 uur met een luxe touringcar van Eemland Reizen naar het schilderachtige Vlaamse Grimbergen, met onderweg een stop voor de repetitie:
We horen en zien alles van de indrukwekkende Norbertijner Abdij o.l.v. een ervaren gids en bespelen zelfs kort de akoestiek! Later in de middag rijden we door naar het nabijgelegen Bornem, alwaar we in de fraaie Abdij van Sint Bernardus een viering mogen opluisteren.

Tenslotte vervolgt onze reis zich naar de prachtige middeleeuwse stad Mechelen, waar we inchecken in het zeer bijzondere Martin Patershof Hotel, gevestigd in een abdijkerk met behoud van vele details, een beleving op zich! De verdere avond is in het bruisende centrum van Mechelen (op loopafstand van het hotel) naar eigen idee in te vullen.

Zondag 16 juni: na een zeer uitgebreid en luxe ontbijt, starten we de dag met een repetitie en aansluitende viering in de imposante Kathedraal van Sint Rombout in Mechelen. Een majestueus gotisch bouwwerk dat zijn weerga haast niet kent, een feest om in te zingen!

Er is vervolgens nog wat vrije tijd om in de stad te lunchen, waarna we de terugweg inzetten met onderweg een laatste stop met een kort concert in de Abdij van Berne in Heeswijk. Deze Norbertijner Abdij kent nog een eigen drukkerij en sinds kort ook een eigen brouwerij! Na ons finale concert kunnen we dus heel passend afsluiten met een ‘Bernebier’ alvorens door te rijden naar huis, waar we rond 18.30 uur verwachten aan te komen.

Projectkoor-Repetitie-Repertoire:
Tijdens deze Abdijtour zal het Projectkoor Trajecti Voces twee korte concerten en twee vieringen verzorgen. Daar zullen we een passend programma voor samen stellen met daarin een volledige Latijnse Mis, twee Latijnse Motetten en liederen van Taize, a capella. De exacte keuze van de stukken moet wachten tot duidelijk is of we uit de aanmeldingen een vierstemmig of driestemmig koor kunnen vormen. Van alle partijen zullen ingezongen oefentracks en bladmuziek beschikbaar gesteld worden, want de partijen dienen volledig thuis ingestudeerd te worden.

Op donderdag 13 juni is er van 19.30 uur tot 22 uur een repetitie in de Hilt om de puntjes op de i te zetten en tot een mooie klank te komen. Om mee te zingen in het koor is deze repetitie (en de benodigde thuisstudie) een vereiste. Meegaan met deze Abdijtour zonder in het koor te zingen kan ook: u vindt de optie op het inschrijfformulier.

Ontbijten in de Absis

Kosten:
De kosten voor dit project zijn inclusief 2 repetities, bladmuziek, oefentracks, vervoer per luxe touringcar, overnachting met uitgebreid ontbijt in een bijzonder 4-sterren hotel in een voormalige abdijkerk in het centrum van Mechelen, optredens in de Abdijkerken van Grimbergen, Bornem en Heeswijk-Dinther en in de Romboutskathedraal in Mechelen, een rondleiding in de Abdij van Grimbergen, toegang tot Abdijgronden en een Bernebiertje naar keuze ter afsluiting.
Kosten op basis van 2-persoonskamer: 295,00

Toeslag 1-persoonskamer: 35,00
Meereizen zonder deelname aan het koor: 245,00


Inschrijven kan via onderstaand formulier: van harte welkom!

* indicates required field