Koren Willibrordparochie

Petrus&Pauluskerk SoestDe Willibrord in Soest maakt deel uit van het grote cluster dat zich uitstrekt van Baarn tot Maartensdijk: de Martha&Mariaparochie. De locatie in Soest heeft de beschikking over twee grote en fraaie kerkgebouwen: de Petrus&Pauluskerk in Soest-Midden en de H.Familiekerk in Soest-Zuid. In de Petrus&Pauluskerk staat een flink pijporgel en in de Familiekerk een klein koororgel, daarnaast beschikken beide gebouwen over goede piano’s en een fijne akoestiek om muziek in te maken.

Paul Snoek is sinds 2004 verbonden aan deze parochie als kerkmusicus en heeft de leiding over een prachtig geheel aan koren, die afwisselend en samen de vieringen van een ruim en klinkend repertoire voorzien. Al deze koren samen vormen een koorgroep onder de naam Canto Nuovo (Nieuw Lied, Nieuw Geluid) met in totaal ruim 70 leden, in de leeftijd van 5 tot 95 jaar! Een aantal van de koren worden op orgel begeleid door Henk de Ruig, de andere koren worden op orgel en piano door Paul Snoek begeleid.

Heilige Familiekerk Soest

Heilige Familiekerk Soest

De Koorgroep Canto Nuovo bestaat uit een groot vierstemmig Gemengd Koor van 50 leden, een vierstemmig Herenkoor en een Kinderkoor van zo’n 20 leden. Daarnaast richt het koor ‘Pastorale’ zich speciaal op het opluisteren van Uitvaarten en Huwelijken, eveneens o.l.v. Paul Snoek met aan het orgel Jan Schuring. Gezamenlijk zorgen dirigent, organist en koorleden er samen voor dat de vieringen van allerlei soort en inhoud steeds stijlvol ingevuld worden.

Alle onderdelen van Canto Nuovo staan open voor nieuwe leden: je bent bijzonder welkom om een paar keer mee te repeteren met de groep van je keuze, passend bij leeftijd en kunnen. Alle koren van Canto Nuovo repeteren op de woensdagavond te beginnen met de kinderen om 19.15 uur, dan het gemengd koor om 20.00 uur en de Heren om 21.30 uur. Pastorale repeteert om de week op woensdagochtend van 9.30 uur tot 11.00 uur. Alle repetities vinden plaats in de Petrus&Pauluskerk (Kerkpad Soest).

Zingen in de kerk is meer dan zingen alleen: het is samen bouwen aan een gemeenschap die midden in de maatschappij rust en ruimte wil scheppen om te herdenken, te vieren, te bidden en op adem te komen. Muziek speelt daar een belangrijke rol in, een rol die wij in Soest bijzonder serieus nemen en met veel enthousiasme blijven vervullen, de toekomst in!