Engeland 2017 Winter

Onze traditionele zangreis naar Engeland zal in 2017 weer plaats vinden van 27 t/m 30 december. Dit keer voert de reis ons langs pittoreske dorpen aan de South Coast met als thuisbasis de veelzijdige stad Portsmouth, inclusief een volledige dag on the Isle of Wight. Ons projectkoor zal Evensongs en Informal Recitals verzorgen in Guildford Cathedral, Portsmouth Cathedral, St.Mary’s in Portchester Castle, St.Mary’s in Rye en op the Isle of Wight in Quarr Abbey en All Saints Church in Ryde. Een bijzonder afwisselende reis met een maritiem karakter deze keer! Van harte welkom!

Programma:

27 December: In alle vroegte vertrekken met een luxe touringcar van Besseling Travel vanuit Eemnes naar Calais, om via de tunnel naar Folkestone, door te rijden naar Stag Hill waarop Guildford Cathedral is gebouwd. Deze boeiende kathedraal is onlangs volledig gerestaureerd, waarbij ook de akoestiek dramatisch werd verbeterd: we hebben hier een open repetitie, waarna we doorreizen naar Portsmouth. Ons fraaie Hotel is direct aan zee gelegen, wat ook in de winter een heerlijk uitzicht geeft en volop gelegenheid om lekker uit te waaien op de pier of langs de boulevard. We sluiten de dag af met een Welkomstdiner.

28 december: Deze dag staat volledig in het teken van ons bezoek aan The Isle of Wight, een schitterend eiland aan de kust van Portsmouth. Een veerdienst brengt ons naar Fishbourne en onderweg kunnen we de mysterieuze contouren van Quarr Abbey en in de verte de torenspits van All Saint’s al zien: het projectkoor zingt een Recital in de Kapel van Quarr Abbey en later in de middag een Evensong in de kerk All Saint’s in Ryde, welke ook wel Wight Cathedral wordt genoemd. Voordat we in de avond weer terugvaren naar Portsmouth hebben we een heerlijke high tea op het eiland.

29 december: Op deze derde dag krijgt onze tijdelijke thuishaven Portsmouth de volle aandacht met als hoogtepunt onze Evensong in Portsmouth Cathedral, de kathedraal van de zee, in de namiddag. Verder bezoeken we Portchester Castle, in de 12e eeuw op de kliffen gebouwd: onderdeel van dit kasteel is St.Mary’s Church, waar we een Lunchtime Concert mogen verzorgen. Wat Portsmouth te bieden heeft op culinair gebied mogen we ontdekken in de avonduren die verder vrij zijn in te vullen.

30 december: Deze laatste dag is vooral een dag van reizen, maar de route voert ons langs prachtige uitzichten en door mooie kustplaatsjes. In de vestingstad Rye maken we een uitgebreide stop met een Recital in St.Mary’s Church als finale. Rye is een werkelijk schitterend stadje met authentieke kronkelstaatjes en leuke winkeltjes, English Finest!    Met een hoofd en een hart vol herinneringen vervolgen we onze reis terug naar Eemnes.

P1000589aProjectkoor: Voor deze reis zal een groot en fraai vierstemmig koor worden samengesteld om de Evensongs en Recitals uit te voeren. Op het programma staan vaste werken voor Evensongs (van Paul Snoek) en diverse Christmas Carols van o.a. John Rutter. Projectleden ontvangen vooraf bladmuziek en ingezongen oefentracks om de partij volledig zelfstandig in te kunnen studeren.    Er zijn 2 repetities in NL en 1 in UK om het koor tot klinken te brengen. De repetities in NL zijn zaterdag 16 en 23 december van 10 tot 12.30 uur in de Petrus&Pauluskerk (kerkplein 2 in Soest). Ook dit jaar zal Jan Schuring ons op het orgel begeleiden.

 

Rye

Rye

Kosten: Voor dit project als geheel wordt een bijdrage gerekend van 495,- p.p. op basis van het gebruik van een 2-persoonskamer zonder zeezicht. De reissom is inclusief alle vervoer per luxe touringcar (met Bachir), de overtocht via de tunnel, de overtocht naar the Isle of Wight, 3 overnachtingen in een Hotel direct aan zee inclusief ontbijt, een 3-gangen diner, een high tea en diverse andere refreshments, toegang tot diverse locaties (waaronder Portchester Castle), bladmuziek, oefenbestanden en professionele leiding gedurende repetities en optredens. Voor het gebruik van een 1-persoonskamer en/of een kamer met zeezicht gelden toeslagen, zie daarvoor het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Verder is het afsluiten van eventuele verzekeringen een eigen verantwoordelijkheid, zie ook de algemene voorwaarden (te vinden op deze site)

Inschrijven: U kunt zich voor dit project inschrijven tot 15 oktober 2017 door het formulier onderaan deze pagina volledig in te vullen en te verzenden. U kunt zich inschrijven als koorlid, maar u kunt ook met ons meereizen zonder in het koor te zingen. U ontvangt na inschrijving een bericht van ontvangst en na 15 oktober een bericht waarin aangegeven of de reis doorgang kan vinden (bij tenminste 50 aanmeldingen) en een verzoek om betaling. Medio november ontvangt u een bericht waarin een link naar de bladmuziek en oefenbestanden en verdere details. Op deze pagina kunt u het reisprogramma en de repetitiedata vinden. Let wel: we hanteren een ‘wie het eerst komt’ beleid voor deze reis, wacht u dus niet te lang want het verleden leert dat de reis snel volgeboekt raakt.

* indicates required field
Hartelijk dank voor uw inschrijving!