Engeland 2018 Oxford

Onze traditionele zangreis naar Engeland zal in 2018 weer plaats vinden van 27 t/m 30 december.

Dit keer voert de reis ons naar de heerlijke en typisch Engelse omgeving van de Cotswolds, met als thuisbasis het altijd bruisende, historisch Oxford! Het projectkoor zal Evensongs, Recitals en dit jaar ook een Cathedral Mass mogen zingen in Oxford Cathedral, Guildford Cathedral, Tewkesbury Abbey, en Gloucester Cathedral. Stuk voor stuk bijzonder indrukwekkende locaties.

 

Programma:
27 December: In alle vroegte vertrekken we met een luxe touringcar van Besseling Travel vanuit Eemnes naar Calais, om via de tunnel naar Folkestone, door te rijden naar Stag Hill waarop Guildford Cathedral is gebouwd. Deze boeiende kathedraal is onlangs volledig gerestaureerd, waarbij ook de akoestiek dramatisch werd verbeterd: vorig jaar hebben we deze locatie moeten missen vanwege weer en verkeer, maar dit jaar hebben we meer tijd! We hebben hier een flinke repetitie, waarna we doorreizen naar Oxford: Ons fraaie Hotel is midden in het historische centrum van de stad gelegen, een ideale locatie om het vele dat Oxford te bieden heeft te gaan verkennen en te beleven! We sluiten deze eerste dag af met een heerlijk welkomstdiner in het Hotel.

28 december: Deze tweede dag staat volledig in het teken van onze thuisbasis Oxford!
De ochtend is vrij in de vullen want er is heel veel te doen en te zien in deze oude stad vol prachtige Colleges en straten vol musea, shops en bezienswaardigheden. In de loop van de middag start onze repetitie in Oxford Cathedral met aansluitend een Evensong: ons koor gaat op in honderden jaren van prachtige zang op deze bijzondere plaats, een eer! Oxford Cathedral is een deel van het beroemde Christ Church College, waar je je in oude tijden waant. De verdere avond is vrij in te vullen in de stad.

29 december: Op deze derde dag reizen we van de ene naar naar de andere kant van de prachtige Cotswolds en uiteraard nemen we de mooiste route. Het is een dag vol zang:
In de late ochtend verzorgen we een recital in Gloucester Cathedral, een van Engeland’s mooiste kathedralen. Vervolgens rijden we door naar het nabijgelegen Tewkesbury, waar de prachtige Abbey het dorpje domineert: we zingen in de middag een Evensong in deze klinkende abdijkerk. Op de terugweg door de Cotswolds passeren we vele pittoreske dorpen, lovely Burford is daar een voorbeeld van: we maken er een toeristische stop als het weer het toelaat. Na deze muzikale dag zijn we de verdere avond vrij in Oxford.

Guildford Cathedral

30 december: Deze laatste dag heeft nog een flinke en mooie uitdaging in zich, want ons koor mag een High Mass zingen in Guildford Cathedral!

We hebben afgelopen donderdag al kennis kunnen maken toen we hier een repetitie hadden, dus het zal een soort thuiskomen zijn. Na de viering is er nog wat gelegenheid elkaar en the locals te spreken.

En na deze ochtend in hogere sferen vervolgen we onze reis terug naar Nederland: wederom via de tunnel van Folkestone naar Calais door naar Eemnes. Met een hoofd en een hart vol herinneringen!

 

Oxford, the city of spires

Projectkoor: Voor deze reis zal een groot en fraai vierstemmig koor worden samengesteld om een aantal Evensongs, Recitals en de High Mass uit te voeren. Op het programma staan vaste werken voor Evensong en High Mass (van Paul Snoek), diverse Christmas Carols en andere Engelse Koorwerken. Projectleden ontvangen bladmuziek en ingezongen oefentracks om de partij volledig zelfstandig thuis in te kunnen studeren. Voorafgaand aan de reis zijn er 2 repetities in NL en 1 in UK om het koor tot klinken te brengen: repetities in NL zijn zaterdag 15 en 22 december van 10 tot 13 uur in de Petrus&Pauluskerk (kerkplein 2 in Soest). Jan Schuring zal met ons meereizen als organist.

Tewkesbury Abbey

Kosten:
Voor dit project als geheel wordt een bijdrage gerekend van 525,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

De reissom is inclusief vervoer per luxe touringcar, de overtocht via de tunnel, 3 overnachtingen in een 4-sterren Hotel in het centrum van Oxford inclusief ontbijt, 2-gangen diner, diverse refreshments op locatie, toegang tot diverse locaties, bladmuziek, oefenbestanden en professionele leiding gedurende repetities en optredens. Voor het gebruik van een 1-persoonskamer geldt een toeslag van 75,- Verder is het afsluiten van (annulerings) verzekeringen een eigen verantwoordelijkheid, zie ook de algemene voorwaarden (te vinden op deze site).

Inschrijven: U kunt zich voor dit project helaas niet meer inschrijven, de reis is inmiddels volledig volgeboekt. Wellicht gaat u een andere keer met ons mee? Van harte welkom!