Evensongkoor

Binnenkort start er in het Gooi een prachtig nieuw initiatief: Choral Evensong!
Deze verstillende en indrukwekkende traditie is in de Anglican Cathedrals van Engeland een dagelijks ritueel waarbij fenomenale koorzang en indrukwekkend orgelspel het gebed en het ritme van lezingen afwisselen. Een restant uit de tijd van de abdijen met hun Vesper.
In de grote steden van Nederland zijn de Evensongs al een aantal jaren een succes met ‘Engels’ geschoolde koren en de tijd lijkt meer dan rijp voor een Gooisch antwoord:

Sint Vituskerk Hilversum

De Gooische Evensong
en het Evensongkoor:

De twee meest iconische Gooische kerkgebouwen zullen de Evensongs om en om huisvesten: de Larense Sint Jansbasiliek en de Hilversumse Sint Vituskerk, beiden voorzien van mystieke sfeer, flinke omvang en fantastische orgels. Maar echt onmisbaar bij een Choral Evensong is…een koor! Een heel mooi koor!

Om van het Goois Evensongkoor een koor met een schitterende klank en eindeloze muzikale mogelijkheden te maken, zijn specifieke stemmen nodig en we zien daarbij ook graag een gevarieerd gezelschap qua leeftijd.
Ook is er een goede balans nodig tussen de verschillende partijen.

We hebben graag: 10 sopranen, 10 alten, 8 tenoren en 8 bassen. We zijn op zoek naar koorleden die prettig in de omgang zijn en die thuis willen studeren (m.b.v. oefentracks),
de repetities en uitvoeringen tot een prioriteit maken en uiteraard beschikken over een prachtig en binnen het geheel passend stemgeluid. We bieden een stevig, resultaatgericht repetitietempo, schitterende Engelse koormuziek (o.a. van Parry, Brewer, Stanford, Rutter, Chilcott, Stopford), Engelse chant, maar ook andere klassieke werken als deze passen in een Evensong, een boeiend jaarprogramma vol inspirerende Evensongs, Kerstconcerten en koorreizen. Paul Snoek zal het koor vakkundig en met bezieling dirigeren en onze vaste organist tijdens uitvoeringen is Wybe Kooijmans, bekend om o.a. concerten in Naarden.
Aan deelname aan het koor zijn kosten verbonden in de vorm van een reguliere contributie en een bijdrage voor de zangreizen die het koor maakt.

Sint Jansbasiliek, Laren

Als alles van start gegaan is:
In september zal er eerst een pilot zijn en als dat naar tevredenheid verloopt zullen we vanaf november van start gaan: Het koor zal om de week actief zijn met repetities op donderdagavond en per seizoen 5 Evensongs op zondagnamiddag. Ook is er in de Advent een Festival of Lessons and Carols en in juli een lang weekend naar Engeland met Evensongs, andere vieringen en masterclasses in een of meer Anglican Cathedrals.

Maar eerst de pilot…
De Pilot stond oorspronkelijk gepland voor 1 juli, maar inmiddels is gebleken dat we nog wat dieper moeten graven in het land van bassen en tenoren… Voor veel koren een herkenbare zoektocht. We richten ons nu op een pilot die eind september kan plaats vinden in de Larense Basiliek, de exacte datum volgt binnenkort alsmede de repetitiedata.

Wakkerendijk 66 Eemnes

Audities voor koorleden:
Op donderdag 19 april zijn er zeer goed bezochte audities geweest, maar tenoren en bassen zijn nog onvoldoende vertegenwoordigd. Graag nodigen we bassen en tenoren uit om contact op te nemen via een mailtje naar info@paulsnoek.nl voor het inplannen van een auditie. Paul Snoek neemt de auditie af en zal diverse zangoefeningen met je doen (onvoorbereid) en daarnaast zing je je eigen partij van het lied ‘Lead me Lord’ (Wesley) welke je zal worden toegestuurd bij de bevestiging van je auditiemoment. Welkom!