Zangreizen

Er vertrekken vanuit Muziekcentrum Paul Snoek jaarlijks Projectkoren om na een paar repetities een mooi programma over onze grenzen te brengen! Zo zijn er reizen naar Engeland en de zangweekends naar Belgie. Deze Projectkoren staan voor iedere nieuwe reis weer open voor andere leden, het koor is dus elke reis weer als nieuw (al zijn er velen die jaarlijks meegaan). Een unieke kans om als amateurzanger in wereldberoemde kathedralen te kunnen zingen: een fantastische ervaring die steeds opnieuw indruk maakt!

Tijdens de reizen naar de bakermat van de koormuziek Engeland, jaarlijks van 27 t/m 30 december en in de zomer, betovert het Engelse kathedrale leven zonder uitzondering.    De Evensongs zijn steevast een hoogtepunt, waarin ons Projectkoor in een eeuwenoude traditie mag staan. De afgelopen 10 jaren zong dit grote Projectkoor al eens in een indrukwekkende lijst Kathedalen: Guildford, Bristol, Winchester, Chichester, Portsmouth, Bury St Edmunds, Chelmsford, Ely,  Norwich, Rochester, Canterbury, Lincoln, York, Beverley, Leicester, Derby, Coventry, Liverpool, Saint Albans, Londen, Wells, Bath, Arundel, Oxford, Dorchester on Thames, Gloucester, Worcester, Cambridge, Peterborough, Brentwood, Birmingham en Lichfield. Daarnaast zong het koor ook in diverse fraaie kerken, zoals die van Warwick en Danbury

Hieronder een indruk (amateuropname) van het concert dat het Projectkoor van 2013 in Brentwood Cathedral gaf:

Tijdens de weekends naar de Belgische steden, jaarlijks medio mei/juni, doet het Projectkoor steeds een andere stad aan, waar het koor zingt in de Kathedraal en omliggende centrumkerken. Een bijzonder goede combinatie van prachtig zingen en het heerlijke bourgondische leven. Het koor zong al eens in Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge, Mechelen, Leuven, Hasselt en Doornik. Steeds weer een prachtige ervaring!

Hieronder een impressie (amateur opname) van het Recital dat het Projectkoor van 2012 gaf in de Sint Andrieskerk in Antwerpen:

Wil je eens mee op reis? Van harte welkom! Schrijf je wel tijdig in, want de geschiedenis leert dat de plekken snel bezet zijn! Wil je nog wat meer lezen? Kijk dan in ons gastenboek voor de reacties van zangers die al eens meezongen.