Abdijtour 2021

Leuven by night

In 2020 mocht het vanwege Covid-19 niet lukken, maar op 20 en 21 maart 2021 gaan we weer op pad! Deze derde Abdijtour gaat naar Den Bosch en Leuven: Prachtige muziek uit Taize en Iona, klinkende abdijen, boeiende historie en Vlaamse gastvrijheid.
Ga je mee?

 

De Grote Markt in Leuven

Ook deze keer logeren we weer op een bijzondere locatie, een voormalige Abdij, welke schitterend werd omgetoverd tot een luxueus vier sterren Hotel midden in het schilderachtige Begijnhof in Leuven. Onderweg naar Leuven zingt ons koor in de kapel van Mariengaard en de Kathedraal van Den Bosch en in Leuven wacht de indrukwekkende Pieterskerk en de Abdijkerk van Vlierbeek.


Programma:

Op zaterdagmorgen vertrekken we met een luxe touringcar naar Den Bosch, waar we bij grote uitzondering zullen mogen repeteren in de prachtige kapel van Mariengaard. Na de repetitie wandelen we naar de nabij gelegen Sint Janskathedraal, waar we een viering zullen opluisteren: dat dit een geweldige ervaring zal zijn staat nu al vast! Na de viering is er vrije tijd in deze stad, het bruisende middelpunt van Brabant. In de middag rijden we door naar ons luxueuze hotel, midden in het Begijnhof van Leuven. Na het inchecken zingen we onder de prachtige gotische gewelven van de Pieterskerk, in het centrum van Leuven, waarna de verdere avond vrij is in te vullen in deze stad vol gezelligheid en historie.

Op zondagmorgen vertrekken we, na een fijn ontbijt, naar de weelderige gronden van de Abdij van Vlierbeek, net buiten de stad. Hier zullen we de viering opluisteren in de fraaie Abdijkerk en na afloop van een heerlijke koffietafel genieten. De middag zullen we in de binnenstad van Leuven doorbrengen onder begeleiding van een ervaren gids die ons langs verschillende bijzondere plekken in het centrum en in het Begijnhof zal rondleiden. We sluiten de wandeling af met een kort slotconcert in de Begijnhofkerk van Sint Jan. Hierna keren we huiswaarts naar Eemnes, waar we rond 18.30 uur hopen aan te komen.

Projectkoor:
Ons Projectkoor zal een passend vierstemmig programma instuderen met diverse korte werken uit de tradities van het Franse Klooster Taize en Iona in Schotland. Van de muziek zullen bladmuziek en oefentracks per stem beschikbaar zijn om thuis mee te kunnen studeren, zodat we op de repetitie gelijk aan de afwerking kunnen beginnen: Die repetitie is in het Huis van Eemnes op donderdag 18 maart van 19.30 tot 22 uur.
Ook zijn er op locatie nog diverse korte repetities om te wennen aan de grote akoestiek.

Groot Begijnhof Leuven

Kosten en Inschrijving:
Inschrijven voor deze reis kan tot 10 januari 2021 via het onderstaande formulier.

Deze reis is in principe bedoeld voor koorzangers, maar is ook voor gasten heel boeiend om mee te beleven:
u kunt bij de aanmelding aangeven of
u meezingt of als gast zult meereizen.

4-sterren Begijnhofhotel

Bij de reissom is inbegrepen: vervoer per luxe touringcar, overnachting met ontbijt in 4-sterren hotel in centrum van Leuven, rondleiding, koffietafel, 5 optredens (Kloosterkapel en Kathedraal Den Bosch, Begijnhofkerk en Pieterskerk Leuven, Abdijkerk Vlierbeek), repetitie in Eemnes, repetities op locatie, bladmuziek en oefentracks.
Bij gebruik 2-persoonskamer: 295,-
Bij gebruik 1-persoonskamer: 345,-

 

* indicates required field