Abdijtour 2020

Na de geslaagde Abdijtour van 2018 en 2019, mag een derde niet uitblijven: op 13 en 14 juni gaan we weer op pad! De prachtige muziek uit Taize en Iona, indrukwekkende abdijkerken, Vlaamse gastvrijheid en het bourgondische leven vormen ook nu weer de ingredienten. Bestemmingen: Den Bosch en Leuven!

 

De Grote Markt in Leuven

Ook deze keer logeren we weer op een bijzondere locatie, een voormalige Abdij, welke schitterend werd omgetoverd tot een luxueus vier sterren Hotel midden in het schilderachtige Begijnhof in Leuven. Onderweg naar Leuven zingt ons koor in de kapel van Mariengaard en de Kathedraal van Den Bosch en in Leuven wacht de indrukwekkende Pieterskerk en de Abdijkerk van Vlierbeek.


Programma:

Op zaterdagmorgen vertrekken we met een luxe touringcar naar Den Bosch, waar we bij grote uitzondering zullen mogen repeteren in de prachtige kapel van Mariengaard. Na de repetitie wandelen we naar de nabij gelegen Sint Janskathedraal, waar we een viering zullen opluisteren: dat dit een geweldige ervaring zal zijn staat nu al vast! Na de viering is er vrije tijd in deze stad, het bruisende middelpunt van Brabant. In de middag rijden we door naar ons luxueuze hotel, midden in het Begijnhof van Leuven. Na het inchecken zullen we onder begeleiding van een gids het Begijnhof ontdekken en zingen in de Begijnhofkerk.
De verdere avond is vrij in te vullen in deze stad vol gezellige pleinen, straatjes en stegen.

Op zondagmorgen vertrekken we, na een fijn ontbijt, naar de weelderige gronden van de Abdij van Vlierbeek, net buiten de stad. Hier zullen we de viering opluisteren in de fraaie Abdijkerk en na afloop van een heerlijke koffietafel genieten. De middag zullen we in de binnenstad van Leuven doorbrengen, alwaar we de dag afsluiten met het opluisteren van een viering in de majestueuze Sint Pieterskerk aan de Grote Markt. Hierna is er nog wat tijd voor een diner in de stad, waarna we rond 19.30 uur terug zullen keren naar huis.

Projectkoor:
Ons Projectkoor zal een passend vierstemmig programma instuderen met diverse korte werken uit de tradities van het Franse Klooster Taize en Iona in Schotland. Van de muziek zullen bladmuziek en oefentracks per stem beschikbaar zijn om thuis mee te kunnen studeren, zodat we op de repetitie gelijk aan de afwerking kunnen beginnen: Die repetitie is in de Kapel van het Brinkhuis in Laren op donderdag 11 juni van 19.30 tot 22 uur.
Ook zijn er op locatie nog diverse korte repetities om te wennen aan de grote akoestiek.

Groot Begijnhof Leuven

Kosten en Inschrijving:
Inschrijven voor deze reis kan tot 6 april 2020 via het onderstaande formulier.

Deze reis is in principe bedoeld voor koorzangers, maar is ook voor gasten heel boeiend om mee te beleven:
u kunt bij de aanmelding aangeven of
u meezingt of als gast zult meereizen.
Welkom!

4-sterren Begijnhofhotel

Bij de reissom is inbegrepen: vervoer per luxe touringcar, overnachting met ontbijt in 4-sterren hotel in centrum van Leuven, rondleiding, koffietafel, 5 optredens (Kloosterkapel en Kathedraal Den Bosch, Begijnhofkerk en Pieterskerk Leuven, Abdijkerk Vlierbeek), repetitie in Laren, repetities op locatie, bladmuziek en oefentracks.
Bij gebruik 2-persoonskamer: 295,-
Bij gebruik 1-persoonskamer: 345,-

 

* indicates required field