Bachkoralen Mattheus Passion

Bach’s Mattheus Passion vormt voor velen een jaarlijks terugkerend passiemoment: de prachtige muziek, de koorzang, de solisten, het raakt je tot diep in de vezels.

In dit Passieproject zingen we een aantal van de vele Koralen uit de Mattheuspassion in SATB zetting en we doen dat het liefst met een koor van flinke omvang, waarbij ook de stemverdeling goed in orde is.

Doel is een uitvoering van de koralen tijdens het Benefiet-Passieconcert op 8 maart in Blaricum t.b.v. het werk van de Kankerstichting (zie onder voor info).

Repetities zijn in het splinternieuwe Huis van Eemnes op zondag 23 februari van 14.00 tot 17 uur en op zondag 1 maart van 15 tot 17 uur op locatie in de Vituskerk (Blaricum). Voor elke partij zijn bladmuziek en oefentracks beschikbaar om ook thuis te kunnen studeren.
Het concert start op 8 maart om 15 uur, met voorafgaand mogelijkheid om in te zingen, en zal een uur duren met een hapje en een drankje na afloop. De deelnemersbijdrage voor dit project is vastgesteld op 40,- (te voldoen via de link in de bevestigingsmail van 29 januari).
Aanmelden voor dit project kan via onderstaand formulier tot 29 januari 2020: Welkom!

Benefiet-Passieconcert:
Vader Michiel en zoon Wouter (8 jaar) van Eijkelenburg (Eemnes) hebben het stoere plan opgevat om voor een lieve vriendin, die dapper tegen kanker vecht, de Alpe d’Huzes te gaan bedwingen, op de fiets!
Want opgeven is geen optie…

Zij doen dat met velen en de opbrengst van deze jaarlijkse grootse actie is uiteraard bestemd voor de Kankerstichting. Diverse lokale acties helpen om een flink bedrag bijeen te fietsen. Kanker raakt velen en het steunen van dit doel is een mooie manier om bij te dragen aan betere behandelingen en grotere overlevingskansen! U kunt bijdragen door een prachtig concert te bezoeken:

 

Dankzij diverse lokale sponsors kunnen we ons publiek een prachtig en gevarieerd programma vol Passiemuziek aanbieden, met een heerlijk hapje en drankje na afloop.
Passiemuziek uit alle tijden, waaronder de grote Bachkoralen maar ook de hits uit Jesus Christ Superstar en van diverse grote componisten als Mozart, Pergolesi en Jenkins.
Aan het concert werken maarliefst 3 projectkoren en solisten mee, in de prachtige ambiance van de Blaricumse Vituskerk. Ook is er nog een vierde verrassingsoptreden…
Het concert zal plaats vinden op zondag 8 maart om 15 uur.

De volledige opbrengst van de kaartverkoop van dit concert zal ten goede komen aan dit mooie doel en we nodigen u van harte uit om te komen! Een kaartje kost minimaal 15,- (concert en afterparty), maar meer is uiteraard heel welkom. Reserveren kan via koorleden en via het reserveringsformulier op deze site. We hopen u te mogen verwelkomen!

* indicates required field