Bob Chilcott, Koorzang

In navolging op onze succesvolle dagen met John Rutter, komt nu ook de Engelse dirigent en componist Bob Chilcott naar Nederland om een boeiende zangdag te verzorgen op zaterdag 25 november ’17.

Bob Chilcott inspireert en motiveert op onnavolgbare wijze zangers en dirigenten tot (nog) beter zingen en muziek maken: wereldwijd leidt hij workshops en zangdagen waarin koormuziek centraal staat en weet hij mensen te stimuleren om het beste in zichzelf tot klinken te brengen! Ook als componist is Bob Chilcott een niet te missen factor in de hedendaagse koormuziek: Zijn muziek is bijzonder divers, zowel voor wat betreft de stijl als ook de moeilijkheidsgraad. Ook zijn arrangementen van bestaande stukken zijn zeer verrassend en fijn om te zingen! Tijdens de Zangdag zullen er diverse stukken van zijn hand ingezet worden om mee te werken.

Welkom!

De Zangdag kent drie delen:

10.00 tot 12.30 uur:  Een sessie speciaal voor dirigenten en (semi) professionele zangers en zangeressen. De deelnemers van deze sessie vormen het koor waarmee, onder de bezielende en boeiende leiding van Bob Chilcott, wordt gewerkt aan een kort programma, welke aan het eind van de dag zal worden uitgevoerd tijdens het informele slotconcert. Op het programma staan alle delen van Chilcott’s ‘On Christmas Night’ en ‘Jesus Springing’. Tijdens deze sessie werkt Bob aan koorklank, koordirectie en is er ruimte voor vragen.

13.30 tot 16.00 uur: Een sessie voor koorzangers van elk niveau. De deelnemers van deze sessie vormen samen het grote koor waarmee Bob Chilcott werkt aan een gedeelte van zijn ‘On Christmas Night’ en ‘Kindness’ (from The Midnight of your birth), ‘Huron Carol’ (by Sarah Quartel), ‘Cradle Song’ (composed by Katie Melua and Bob Chilcott) en ‘Christ is the morning star’ (John Rutter). De stukken zullen later in de middag worden uitgevoerd in het informele slotconcert. Deze sessie geeft een unieke kans voor koren als geheel, om onder leiding van deze zeer inspirerende dirigent en componist te werken aan prachtig en nieuw kerstrepertoire. Maar uiteraard kunt u zich ook individueel inschrijven.

16.30 tot 17.00 uur: Een informeel slotconcert waarin zowel het koor van de ochtendsessie als dat van de middagsessie de ingestudeerde stukken laten horen.         Dit korte concert is vrij toegankelijk voor publiek (er is wel een deurcollecte t.b.v. onkosten).

De locatie voor deze Zangdag is de Petrus&Pauluskerk aan het Kerkplein 2      in Soest (goed bereikbaar met het O.V.).

De Kerk is open vanaf 9.30 uur voor de ochtendsessie, vanaf 12.45 uur voor de middagsessie en vanaf 16 uur voor publiek.

Eten en drinken kunt u zelf meebrengen, er is in deze kerk geen catering aanwezig.

Begeleiding op piano: Annemieke Jussen.

Inschrijven en entree:                                                                                                     U kunt zich voor een of voor beide sessies inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen en te verzenden. U ontvangt dan een automatische bevestiging (check s.v.p. ook uw spambox). De entree, welke contant aan de kas te voldoen, bedraagt 25,- p.p. (inclusief bladmuziek). Wij bieden zangers uit de ochtendsessie graag de gelegenheid om ook de middagsessie mee te zingen, zij betalen slechts 40,- voor de dag als geheel.

Neemt u bij vragen gerust contact op! Dan kan per mail op info@paulsnoek.nl of telefonisch op het nummer 06-13841275

* indicates required field