Cambridge 2019

Onze traditionele zangreis naar Engeland zal in 2019 wederom plaats vinden van 27 t/m 30 december. Dit keer voert de reis ons naar het immer bruisende en historische Cambridge met haar colleges, wereldberoemde koren (waaronder Kings College Choir)
en die typisch Engels sfeer: Een logisch vervolg op onze reis naar Oxford van eind 2018. Vanuit Cambridge zullen we ook in andere prachtige Cathedral Cities mogen zingen:
zo zijn er Choral Evensongs in Rochester Cathedral, Norwich Cathedral en Peterborough Cathedral, High-Mass in St. Mary the Great Cambridge en recitals in Norwich RC Cathedral en, op uitnodiging van de Director of Music, zullen we wederom in Brentwood Cathedral een recital verzorgen. Een heerlijk programma: Welkom!

Programma:
Op de eerste dag vertrekken we in alle vroegte met een luxe touringcar van Eemland Reizen naar Calais, om vanuit daar via de Tunnel door te rijden naar Rochester. Het Kasteel en de Kathedraal vormen een imposant duo in de skyline van deze prachtige  Middeleeuwse stad. In Rochester Cathedral is er een repetitie en Choral Evensong:
altijd indrukwekkend om te mogen doen binnen deze eeuwenoude muren. Na de Evensong rijden we door naar Cambridge, waar het Royal Cambridge Hotel ons warm
zal verwelkomen met een heerlijk diner en een heel comfortabel bed!

De tweede dag begint met wat vrije tijd om Cambridge te ontdekken. Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar Norwich, waar we maarliefst twee Kathedralen zullen bezoeken. We beginnen in de klinkende RC Cathedral of St.John waar we een Lunchtime Recital geven. Daarna is er wat vrije tijd in deze fraaie stad, overzien door de enorme Anglican Cathedral in het centrum. Hier zullen we een Choral Evensong verzorgen, waarna we weer naar Cambridge rijden voor een verder vrije avond.

Dag drie is een zondag en dat geeft ons de kans om in de grootste kerk van Cambridge, Saint Mary the Great, de High-Mass te mogen opluisteren. Na de viering is er wat vrije tijd in Cambridge waarna we rond enen vertrekken naar Peterborough. We sluiten de dag af met onze derde Choral Evensong, nu dus onder de indrukwekkende gewelven van Peterborough Cathedral. De avond is weer vrij in te vullen, terug in Cambridge.

Op deze laatste dag reizen we terug naar Nederland, maar onderweg zullen we een muzikale stop maken in Brentwood Cathedral: We worden hier altijd heel gastvrij en hartelijk ontvangen en komen dit jaar dan ook graag weer een recital verzorgen!
Bovendien is de klank in deze ruimte fenomenaal, een waardige afsluiting van deze reis!
Tenslotte rijden we via de Tunnel bij Folkestone weer terug naar Eemnes.

Projectkoor, repetities en repertoire:
Ons projectkoor Trajecti Voces zal tijdens deze reis diverse keren optreden in de vorm van Choral Evensongs, High-Mass en Recitals. We gebruiken daarvoor de specifieke stukken die voor de liturgie nodig zijn en daarnaast staan er diverse Christmas Carols en Misdelen uit de Deutsche Messe van Haydn (niet te verwarren met Schubert) op het programma.
Bladmuziek en oefentracks worden vooraf beschikbaar gesteld om thuis te repeteren.
Ook zijn er twee koorrepetities om te komen tot een fraaie klank: deze zijn op zaterdag 14 en 21 december van 10 tot 12.30 uur in de Hilt aan de Hasselaarlaan in Eemnes.

Norwich Cathedral and Cloister

Met enige trots mogen we zeggen dat ons Projectkoor steevast retour wordt gevraagd na onze vieringen in the UK: dat willen we zo houden! Daarom vragen we onze zangers om thuis de partijen grondig in te studeren zodat we de repetities kunnen inzetten voor de koorklank.


Kosten en inschrijven:
Deze reis wordt aangeboden inclusief vervoer per luxe touringcar, overtocht via de Tunnel, 3 overnachtingen met ontbijt in een *** hotel in het centrum van Cambridge, een diner op de 1e avond, muzikale verzorging van 3 Choral Evensongs, 2 Lunchtime Recitals en 1 Mass op 6 toplocaties, 4 repetities ter plaatse, 2 repetities in NL, bladmuziek, oefenbestanden.
Bij gebruik van een 2-persoonskamer: 525,- pp
Bij gebruik van een 1-persoonskamer: 605,- pp

Inschrijven voor deze reis naar Cambridge en omliggende steden kan t/m 14 september via het onderstaande formulier.
De reis gaat door bij minimaal 50 deelnemers. De ervaring leert dat het snel vol is, daarom raden we aan om niet te lang te wachten: welkom!

Let op: Deze reis is al volgeboekt, u kunt niet meer inschrijven.
Wellicht gaat u een volgende keer met ons mee?