Gooische Evensong

Update: Vanwege de maatregelen omtrent Corona zullen er tot tenminste januari 2021 geen Choral Evensongs in de Basiliiek van Laren plaats vinden.

In 2018 startte er in het Gooi een prachtig nieuw initiatief: Choral Evensong!
Deze verstillende en indrukwekkende traditie is in de Anglican Cathedrals van Engeland een dagelijks ritueel waarbij fenomenale koorzang en indrukwekkend orgelspel het gebed en het ritme van lezingen afwisselen. Een restant uit de tijd van de abdijen met hun Vesper.
In de grote steden van Nederland zijn de Evensongs al een aantal jaren een succes met ‘Engels’ geschoolde koren en de tijd is meer dan rijp voor een Gooisch antwoord:

De Gooische Evensong:
Het meest iconische Gooische kerkgebouw, de Larense Sint Jansbasiliek, vol mystieke sfeer, een flinke omvang en fantastische orgels, zal de Evensongs hosten op een aantal zondagen per jaar, om 17 uur. De Evensong is vrij van entree, er is wel een deurcollecte. De data voor dit seizoen kunt u onderaan deze pagina vinden: welkom!


Voor Koorleden:

Het Projectkoor Choral Evensong verzorgt de Gooische Evensongs, op het orgel begeleidt door Wybe Kooijmans en met Paul Snoek als dirigent.
Dit fraaie koor werkt in projectvorm, in SATB, SAB en SSA variaties. Het koor wordt samengesteld uit onze Evensongpool bestaande uit zangers en zangeressen die door auditie zijn aangenomen om mee te zingen.
We bieden een stevig en veeleisend repetitietempo, schitterende Engelse koormuziek (o.a. van Parry, Brewer, Stanford, Rutter, Chilcott, Stopford), Engelse chant en andere klassieke werken: een boeiend jaarprogramma vol inspirerende Evensongs, Kerstconcerten en koorreizen, als losse projecten.

Van onze koorleden verwachten we thuisstudie met behulp van geboden oefentracks en een vanzelfsprekende aanwezigheid op de bij het project behorende repetities. Per project wordt een projectbijdrage vastgesteld. Inschrijven via het formulier onderaan de pagina.

Audities voor koorleden:
Graag nodigen we ambitieuze koorzangers uit om een digitale auditie in te sturen via een mailtje naar info@paulsnoek.nl Dat mag een eenvoudige opname zijn (bv met telefoon) van een stuk uit de Engelse school in uw eigen partij in de oorspronkelijke toonsoort.