Joods&Jiddisch

Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding, maar door Corona zal dat allemaal heel anders verlopen. Toch willen we onze vrijheid vieren, juist nu, en in het najaar kunnen we dit wellicht alsnog doen: In het laatste weekend van oktober viert de VN haar 75 jarig bestaan, een mooie gelegenheid om het bevrijdingsconcert in het Huis van Eemnes wat op 1 mei plaats zou vinden, alsnog uit te voeren. Dat zal zijn op zondagmiddag 25 oktober (afhankelijk van de situatie van dat moment).

 

In het project Joods&Jiddisch werken we aan een programma rond Joodse en Jiddische muziek, in arrangementen voor driestemmig koor (SAB). Deze meeslepende muziek vol melancholie en veerkracht, geeft vrijheid een diepere laag. Het resultaat presenteren we op zondag 25 oktober, tijdens het Bevrijdingsconcert in het Theater van het Huis van Eemnes.

Repetities zijn op donderdagavond 1, 8 en 22 oktober van 19 tot 20.30 uur in het Huis van Eemnes. De bladmuziek en oefentracks komen beschikbaar om thuis te kunnen studeren, zodat we tijdens de repetities gelijk samen kunnen zingen. De uitvoering op 25 oktober start om 16 uur (i.s.m. MCC en anderen), met inzingen vanaf 15 uur. De projectbijdrage is vastgesteld op 35,- en inschrijven voor dit project kan tot 5 september 2020: welkom!

Bevrijdingsconcert Eemnes:
Op 5 mei zouden we in heel het land vieren dat we 75 jaar vrij zijn, na vijf zware oorlogsjaren. Helaas, Corona maakt dat we andere keuzes moeten maken. En toch: We hopen dat we later dit jaar alsnog een feestelijk bevrijdingsconcert mogen maken:

We doen dat in het prachtige Huis van Eemnes op zondag 25 oktober om 16 uur.
Er zal een afwisselend programma worden aangeboden in de Theaterzaal. Medewerking zal worden verleend door Projectkoor Wind of Change, Projectkoor Joods&Jiddisch, MCC uit Laren, diverse sprekers en een bijzonder gastoptreden. Na afloop is er een aangekleed drankje om te proosten: Welkom!

* indicates required field