Philip Stopford, Singing Day

Singing-day in Nederland:                                                                                              Op zaterdag 7 juli 2018 kwam componist en topdirigent Philip Stopford voor Muziekcentrum Paul Snoek een ‘Singing-day’ verzorgen in de sfeervolle Nicolaaskerk in Eemnes (vlakbij Hilversum en naast het Koorhuys). Deze dag heeft hij ons door een groot aantal van zijn werken begeleidt en ons daarbij voorzien van boeiende tips en tricks vanuit zijn praktijk. Het was een hele fijne middag waarin prachtig werd gezongen!

Meezingen in het koor:                    We stelden een vierstemmig koor samen, waaraan zowel bestaande koren als geheel konden deelnemen, als ook individuele koorzangers: Alle deelnemers namen per stemsoort in de kerk plaats en vormden het koor waarmee Philip aan de slag kon! Deze Singing Days brengen je veel zingen, veel proeven, veel leren en genieten!

Wanneer een koor als geheel aan een Singing Day meedoet, kunnen de doorgenomen stukken kort daarna gelijk in het repertoire worden opgenomen en bovendien is het erg opbouwend om met elkaar een middag op te gaan in een groter gelijkgestemd geheel en te werken aan prachtige muziek o.l.v. deze bijzonder inspirerende Master of Music!

Programma:          
Het programma startte om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur met halverwege een pauze. Philip Stopford werkte op enthousiasmerende wijze met de aanwezigen aan een door hem zelf samengesteld programma, welke je hieronder kunt vinden. Op de website www.philipstopford.com en via youtube kun je een aantal van zijn werken beluisteren.

In My Father’s House
Do Not Be Afraid
A Christmas Blessing
Lully Lulla Lullay
Ubi Caritas
The Chorister Prayer
For The Beauty Of The Earth
There Is No Rose
Ave Verum
In the bleak midwinter
Jesus Christ is King
Song for Grenfell

Aanmelden:        
Koren als geheel, als ook individuele zangers, kunnen zich opgeven via het formulier dat u onderaan deze pagina kunt vinden. U ontvangt daarna een automatische bevestiging: ontvangt u deze niet, neemt u dan even contact op met het Muziekcentrum. Heeft u de bevestiging ontvangen, dan is daarmee de aanmelding compleet en afgerond. De kosten bedragen 20 euro per persoon, contant te voldoen op de dag zelf aan de kas van het Muziekcentrum bij de entree van de kerk (45 min. voor aanvang geopend). Heeft u zich aangemeld maar mocht u onverhoopt toch niet kunnen komen, wilt u dan zo vriendelijk zijn om tijdig af te melden? Dank u wel. Let op: deze singing day is al voorbij. We werken aan een volgende editie met Philip Stopford. U kunt zich nu nog niet inschrijven.

En verder:
De Sint Nicolaaskerk en het Koorhuys vind u aan de Wakkerendijk 58, 3755DD in Eemnes, nabij Hilversum (voldoende parkeergelegenheid, bushalte is nabij).

Wij vragen uw begrip voor de volgende zaken: Bij de kosten is het gebruik van de bladmuziek inbegrepen, u ontvangt dit ter plaatse en levert het na afloop in. Uiteraard zijn de koorwerken te bestellen voor verder gebruik. Tijdens de korte pauze is er alleen koffie en thee verkrijgbaar in het Koorhuys. Tijdens de dag zal er Engels gesproken worden m.u.v. mededelingen. Begeleider op piano: Annemieke Jussen.

 

Over Philip Stopford:
Componist en dirigent Philip Stopford is in de koormuziek een opkomende naam die zijn sporen in het kathedrale koorleven van Engeland ruimschoots heeft verdiend: Hij was op zeer jonge leeftijd al Musical Director in Anglican Cathedrals en werkt nu in New York.

Zijn composities zijn werkelijk prachtig en zijn schrijfstijl wordt met recht vergeleken met die van John Rutter: melodieus, sfeervol en toegankelijk zonder het uitdagende te verliezen.

Stopford componeert schitterende koorwerken waarvan er velen op CD verschenen zijn en die over de hele wereld met plezier worden uitgevoerd. We zullen er een aantal zingen tijdens de Singing Day, onder leiding van deze innemende componist en dirigent zelf!